Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Online problémamegoldót indít a Google

2013.11.05. 10:17

A Google mindenki számára elérhetővé teszi legújabb szoltáltatását, a Helpoutsot. Ennek lényege, hogy a felhasználók rövid videókban kérhetnek és kaphatnak segítséget felmerülő problémáikra. A Helpouts Androidon és az weben is elérhető lesz.

A felhasználók szakemberektől kapnak segítséget a nap bármely időszakában. A szolgáltatást augusztusban mutatták be, akkor még zárt volt a rendszer, meghívásos alapon működött. Eddig több mint ezer ellenőrzött videót találhatnak a felhasználók az oldalon nyolc kategóriába osztva: Otthon és kert, Számítógépek és elektronika, Egészség és tanácsadás, Táplálkozás és fitnesz, Divat és Szépségápolás, Művészet és Zene, Főzés valamint Oktatás.

A rövid videókban számtalan területről vannak videók, például megmutatják a hozzáértők, hogyan lehet megjavítani a számítógépet, hogyan kell tortát sütni, zeneórák is vannak. Ez a kényelemről szól, amúgy is az interneten keresünk segítséget a legtöbb problémához, most egy helyen összegyűjtve megtalálhatjuk a videós segítséget.

Felmerül persze a kérdés, hogy miben különbözik ez a YouTube-on most is fellelhető számtalan videótól. A felhasználók akár személyes segítséget is kaphatnak az új szolgáltatásban, vagyis a szakértők válaszolhatnak az esetlegesen felmerülő kérdésekre.

Fizetős része is lesz a szolgáltatásnak, ha valaki pénzt kér a segítségért, annak a Google Wallettel lehet fizetni, a Google az összes húsz százalékát tartja meg magának a közvetítésért. Meghatározott összeget is kérhetnek például azért, hogy lépésről lépésre megmutatják, hogyan kell elkészíteni egy teljes karácsonyi menüsort, de percalapon is fizethetünk, ha úgy állapodunk meg. Ehhez természetesen webkamerára is szükség van, hogy létrejöjjön a személyes kapcsolat és a szakértő lássa, hogy mit csinálunk éppen.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft