Botond, Mózes
EUR 385,09 Ft
USD 369,72 Ft
12 °C
29 °C

Magyar startupot vett a Dropbox

2013.11.06. 15:28 Módosítva: 2013.11.06. 15:42

A Sold nevű, magyar alapítású startup hét hónappal elindulása után közleményben jelentette be, hogy felvásárolja őket a Dropbox, ezért bezárják szolgáltatásukat. 

A Soldot azért alapították, hogy csökkentsék kicsit az online eladásokkal járó frusztrációt. Az alkalmazás először Iphone-ra, szeptemberben pedig Androidra is megjelent. Azokra az elfoglalt emberekre koncentráltak, akiknek nem volt kedvük szórakozni például az Ebayen. Árazást segítő algoritmust is készítettek, amely sokkal pontosabb átlagárakat mutatott az eddig online megszokottnál. 

Az alapötlet annyi volt, hogy előre elkészített dobozokkal, megfelelő csomagolóanyagokkal és előre címkézéssel könnyítették az eladást és a vásárlást. A startupokról szóló sorozatunkban beszélgettünk is a cég alapítójával.

Ezt nem hiszik el az emberek

A bostoni székhelyű startupot 1,2 millió dollárral támogatták különböző befektetők, például a Google Ventures, Greylock Partners és a Matrix Partners. szeptemberben 2 ezer terméket listáztak, és havonta 50 százalékkal nőttek. 

A cég éves bevétele az előrejelzések szerint 1 millió dollár, és gyorsan emelkedik. A Dropbox négy hét alatt kötötte meg az üzletet, melynek értelmében a Sold kilenc tagja a Dropbox alkalmazottja lesz, és külön csoportot alakítanak a cégen belül. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek