Nándor
3 °C
16 °C

Anonymousra támad az Anonymous

2013.11.11. 12:05

Az Anonymous kiberháborút hirdetett az Anonymous ellen, az utolsó figyelmeztetésnél tartanak; az egészről az NSA lehallgatásait kiszivárogtató Edward Snowden tehet. A dokumentumok szerint Ausztrália és az USA kémkedett Indonézia után a 2007-es klímaváltozásos ENSZ-konferencia alatt. 

Az indonéz kormány nem örül ennek, ahogy az Anonymous helyi csoportja sem, akik bosszúból több támadást indítottak ausztrál weblapok ellen. A probléma annyi, hogy nem sok köze volt az egésznek az ausztrál kormányhoz: valójában kisvállalkozások honlapjait hekkelték, például egy tisztítócégét.

Az egésznek túl nagy hatása nem volt, rövid időre ugyan ki tudtak rakni üzenetet (mondjátok meg a kormányotoknak, hogy ne kémkedjen Indonézia után), de a honlapokat hamar visszaállították.  

A kicsinyes bosszún felkapta a vizet az Anonymous ausztrál szárnya: videóban fenyegetik meg az indonéz csoportot: „Nem akartok kiberháborút, ugye?” 

Az utolsó figyelmeztetés elég különös résszel zárul: az ausztrál csoport elmagyarázza az indonézoknak, melyek a helyi hírszerzőcégek, arra kérik őket, hogy inkább őket támadják.