Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Gigantikus befektetést vár a Dropbox

2013.11.19. 10:42

Eddig is a figyelem középpontjában volt a Dropbox, mert a vállalat San Franciscó-i irodája a legmenőbbek közé tartozik, és az elmúlt öt évben 257 millió dollárt szerzett befektetőktől, ami még az Egyesült Államokban elég soknak számít. Most a cég magasabbra helyezné a lécet, és újabb 250 millió dollárnyi tőkét akar bevonni.

A néhány gigabájtot ingyen, nagyobb online tárhelyet pénzért kínáló cég szolgáltatásait világszerte 200 millió ember és 4 millió cég használja. A vállalat lendületesen növekszik, 2010 óta tízszeresére nőtt a felhasználók száma és körülbelül hússzorosára a bevétele, ami éves szinten több százmillió dollár.

Bár még a korábban szerzett tőkéjét sem költötte el, a Bloomberg hírügynökség úgy tudja, a vállalat vezetősége szerint további források bevonása szükséges a terjeszkedéshez és a lendület fenntartásához. Ezzel a befektetéssel várhatóan 8 milliárd dollárra, vagyis a duplájára nő a vállalat értéke. A Dropboxnak elsősorban az üzleti ügyfelek behálózásához kell a pénz. Az egyéni felhasználók egymásnak ajánlják a szolgáltatás, a vállalati szegmensben azonban jól fizetett értékesítési csapattal lehet sikereket elérni.