Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Őrizze meg nyugalmát, míg ellopjuk adatait

2013.11.21. 11:24

A Microsoft már jó ideje lejáratókampányt folytat a Google ellen Don't Get Scroogled néven. A célja, hogy rámutassanak: a keresőcég felhasználja, kvázi lenyúlja a felhasználók adatait. Mintha a Prism-programban szintén érintett, Skype-tulajdonos redmondi cégre nem lehetne ugyanezt elmondani.

en-INTL L Scroogled Keep Calm Mug DHF-01113 mnco

Bár még csak november van, a kampány most karácsonyi fokozatba kapcsolt: az adatlopásoktól rettegő ismerőseinket meglephetjük a Microsoft Store-ból egy kedves kis bögrével, amire az van írva, hogy Keep calm while we steal your data, azaz Őrizze meg nyugalmát, míg a Google adait lopja. Akinek ez nem lenne elég, pólót is rendelhet

A kampány legutóbbi videói augusztusban jöttek ki, akkor a Bing népszerűsítésére koncentráltak a Mapsszel szemben. Májusban a Chrome-ot alázták: kicsit módosítottak a Google eredeti reklámján, hogy a hangulat és a képi világ megmaradjon. A böngészőreklám arról szólt, hogy minden eszközünket szinkronizálja, a Microsoft ezt úgy fordította ki, hogy mindenhonnan ellopják az adataink.