Laura, Alida
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

A Samsung 300 millióval lóg az Apple-nek

2013.11.22. 17:25

A Samsung úgy vélte, hogy már csak 52 millió dollárral tartozik az Apple-nek, de egy bírósági tárgyaláson kiderült, hogy ennek majdnem a hatszorosát kell kifizetnie. Ezzel összesen 930 millió dollárra rúg az az összeg, amit a dél-koreai mobilgyártónak az iPhone lemásolása miatt kell átutalnia a rivális cég bankszámlájára. A Samsung természetesen csalódott, és megpróbál fellebbezni.

Mindez annak a régi ügynek a folytatása, amelynek egy korábbi ítéletében az állt, hogy a Samsung jogsértő módon használta az Apple által szabadalmazott öt olyan megoldást, amelyek az iPhone dizájnjával és működésével kapcsolatosak.    

Eddig körülbelül 600 millió dolláron állt az Apple által jogosan követelt kárpótlás összege, de a kaliforniai cég további 380 millió követelt. A Samsung ennek csak a töredékét, 52 millió dollárt tartott elfogadhatónak. Azt nem tudták megállapítani, hogy az Apple mekkora profittól esett el a Samsung miatt, de abban egyetértett a két cég, hogy a koreai rivális 10,7 millió szabadalomsértő mobilt adott el, amelyek 3,5 milliárd dolláros forgalmat generáltak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!