Nulla kilométeres online tévé eladó

2013.11.26. 14:30

A Bloomberg azt írja, hogy az Intel félmilliárd dollárért eladná a saját, még el sem indult tévészolgáltatását, az Oncue-t. Az év elején bejelentett internetes streaming tévészolgáltatással az Intelnek állítólag sok gondja volt. Problémás volt a szerződéskötés a tartalomszolgáltatókkal, és még ha el is terjedt volna a rendszer, a felfuttatása további költségekkel járt volna.

Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója állítólag szabadulna a rengeteg időt és pénzt felemésztő projekttől. A részleget félmilliárd dollárért adnák el, lehetőleg még idén. Kraznich állítólag a mobil eszközökbe szánt csipek fejlesztésére koncentrál; ennek az áldozata lehet az Oncue is.

Az Intel ezt leszámítva felfutóban van; idén elkezdtek felzárkózni a nagy teljesítményű, alacsony fogyasztású ARM processzorokhoz. Az Intel csipjei még mindig nem teljes értékű alternatívák a mobil eszközökbe alkalmasabb ARM mellett, de az Intel mobilrészlege egyre jobban teljesít. Az övék a világ legfejlettebb gyártástechnológiája, és rengeteg tehetséges mérnökük van.  • Tippek
  • Hírek