Kétmillió Facebook-,Twitter- és Gmail-jelszót loptak el

2013.12.04. 22:18

Közel kétmillió Facebook-, Twitter-, Gmail-, Yahoo-jelszót loptak el hackerek. A lopott jelszavakra a Trustwave nevű biztonsági cég szakemberei bukkantak egy hollandiai szerveren. A szervert november vége óta figyelték, a jelszavak 93 ezer weboldalról származnak. A kétmillió jelszóból 318 ezer facebookos, 70 ezer gmailes vagy youtube-os, 60 ezer yahoo-s, 22 ezer twitteres, 8 ezer ADP-s, 8 ezer pedig Linkedln-fiókokhoz tartozik.

A biztonsági cég jelezte a lopást az érintett szolgáltatóknak is. Arra nincs egyértelmű bizonyíték, hogy a hackerek be is léptek a lopott jelszavakkal, de talán megtették - közölte John Miller, a Trustwave szakembere.

Az Adobe kicsit több mint egy hónapja jelentette be, hogy a céget október elején ért hekkertámadásban legalább 38 millió felhasználójuk személyes adatához fértek hozzá, mielőtt az Adobe egy jelszó-visszaállító emailt küldött nekik; az új jelszót a következő bejelentkezéskor adhatták meg.

A támadás érintette a cég hárommillió felhasználójának bankkártyaadatait és bankszámlakivonatait, számos felhasználó bejelentkezési naplóját; az Adobe számos termékének forráskódját. Az Adobe tájékoztatta a történtekről az érintett bankokat is, illetve az javasolta az adatlopás károsultjainak, hogy változtassák meg a más internetes oldalakhoz használt jelszavaikat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM