Ödön
9 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Tör fel a Windows Phone Európában

2013.12.04. 15:09

Átlagosan 10,2 százalék részesedést ért, és ezzel magabiztos harmadik helyre jött fel el az augusztus-októberi időszakban az EU5 (Németország, Franciaország, Spanyolország, Egyesült Királyság, Olaszország) régióban a Windows Phone az új készülékek értékesítésénél - áll a Kantar Worldpanel tegnap kiadott jelentésében. A listavezető az Android 70,9 százalékkal, a második pedig az iOS 15,8 százalékkal, de könnyen lehet, hogy már a közeljövőben átadja helyét a Windows Phone-nak, mert az iPhone-eladások egyre kisebb hányadát adják az összértékesítésnek a nagy európai piacokon.

A BlackBerry Németországban 0,7 százalékot tudott megszerezni a három hónapos periódusból, Spanyolországban pedig kereken nullára teszi a kanadai cég eredményeit a Kantar.

Az Apple-nek jól jött a megállapodás a legnagyobb japán mobilszolgáltatóval, az NTT DoCoMóval, miután a szolgáltató felvette kínálatába az iPhone-okat, az augusztus-októberi időszakban eladott okostelefonok 61,1 százaléka került ki az Apple-től, októberben pedig ennél is jóval magasabb, 76,1 százalékos részesedést értek el az iPhone-ok Japánban.

Az iPhone 5C-vel kapcsolatban Dominic Sunnebo, a Kantar stratégiai elemzésekért felelős igazgatója elmondta, hogy bár a sokak által várt telefon végül egyáltalán nem lett olcsó (főleg azokra az országokra igaz ez, ahol még előfizetéssel is csak drágán lehet az Apple telefonjaihoz jutni), az Egyesült Államokban az 5C-vásárlók fele valamelyik versenytárs (főleg a Samsung és az LG) modelljét cserélte le 5C-re, miközben az 5S-vásárlók négyötöde valamilyen korábbi iPhone-ról váltott.