Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Csütörtök délben indul a magyar Spotify

2013.12.11. 20:39

Csütörtök délben indul Magyarországon a Spotify nevű előfizetéses zeneszolgáltatás. Pont akkor lépnek be Magyarországra, amikor a világ többi országában is átalakítják a kínálatukat, nálunk rögtön az új előfizetések lesznek elérhetők.

spotify
Fotó: Spotify

Egy ingyenes és egy fizetős csomag lesz.

  • Az ingyenes csomaggal számítógépről és tabletről korlátlan ideig lehet pontosan a keresett zenét hallgatni, de reklámmal. A mobilappban nem lehet konkrét számot elindítani, csak egy playlistet az előadótól.
  • A fizetős változat havi 4,99 euróba (kb. 1510 forintba) kerül. Ezzel mobilról is pont a kiválasztott szám szól majd, és nem lesznek benne reklámok sem. 

Szerda délután több újság is azt írta, hogy Magyarországon féléves próbaidő után az ingyenes csomaghoz csak heti két és fél órányi zenehallgatás jár majd. A Spotify-nál azt mondták az Indexnek, hogy ez tévedés, és valószínűleg az kavarta meg az újságírókat, hogy eddig működött így az ingyenes csomag néhány európai országban. Magyarországon rögtön úgy indulnak el holnap, hogy korlátlan lesz az ingyenes zenehallgatás.

A honlapon is euróban lesz kiírva az ár, sőt, fizetni is euróban kell. Nem fordítják le a felhasználói felületet sem.

Magyarországon kívül további húsz országban indulnak el holnap, ezeknek a többsége Dél-Amerikában van. A környékről Csehország, Szlovákia és Bulgária szerepel a listán.