Twitteren állt bosszút, mert kirúgták

2013.12.17. 14:12

Rúgták már ki valaha? Akkor talán tudja, milyen, amikor bosszút akar állni a főnökén. Pontosan ezt érezhette Jim Knight brit mesterszakács is, akit azután rúgtak ki egy étteremből, hogy közölte: a hónapban először szeretne magának egy szabad hétvégét, és december 25-ét is családjával töltené. Mivel egy héttel karácsony előtt elbocsátották, a séf az étterem Twitterén fordult kollégáihoz, és azt kérdezte, létezik-e valahol egy fórum a rossz munkáltatók megnevezésére és hibáztatására.

Knight állítása szerint az étterem engedélyével hozta létre a Twitter-fiókot októberben, írja a CNN. Azonban miután kirúgták, főnökei elfelejtették visszavonni a hozzáférését, így a volt alkalmazott később is kedvére trollkodhatott a nyilvános oldalon. És Knight nem is fogta vissza magát: az oldalnak legutóbb azt a címet adta: „legyen ez egy jó lecke minden rossz cateringes munkáltatónak”. Kiírta, miért rúgták ki, és beszámolt arról is, hogy egy hét és fél hónapos gyereket is etetnie kell otthon, most már állás nélkül. A bejegyzéseket több százan megosztották (azóta már nem elérhetők).

A The Plough's nevű étterem vezetése is válaszolt volt alkalmazottjának: „Amikor Jim, mint vezető séf, közölte, hogy nem szeretne dolgozni karácsony napján és a következő vasárnapokon, nem volt más választásom, mint lezárni a vitánkat”. A volt főnök szerint ugyanis a vasárnapok az étterem legforgalmasabb napjai, és már korábban is megmondta alkalmazottainak, hogy ilyenkor dolgozniuk kell.

Knightnak a hírverés után állást ajánlottak egy másik helyen.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM