Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Kína hekkelte az USA-t a leállás alatt

2013.12.18. 16:56

Hatalmas hekkertámadás érte az amerikai Federal Election Commissiont (FEC - szövetségi választási bizottságot) pár órával azután, hogy október elsején elkezdődött a kormány leállása – írja a Center for Public Integrity (CPI) jelentésében. A CPI szerint az ügynökség 38 éves történetének legrosszabb szabotázsa mögött kínai hekkerek álltak.

A nyomozásban részt vevő három kormányhivatalnok megerősítette a támadásokat. A jelentésből azonban nem derül ki, pontosan miért gondolják, hogy Kína van a háttérben, sőt a hálózat támadásáról sem árulnak el több részletet annál, hogy a támadók több számítógépes rendszert is összeomlasztottak. 

Nem túl nagy meglepetés, hogy támadást történt a 16 napos leállás alatt: a hekkerek kihasználták, hogy mindenkit kényszer-szabadságoltak, akit csak lehetett, így jóval kevesebb adminisztrátor figyelte a hálózatokat. Konkrétan a FEC mind a 339 alkalmazottját hazaküldte, senki nem volt, aki lépéseket tegyen a támadások ellen.

Külső vizsgálatok alapján már 2012 novemberében figyelmeztették az ügynökséget, hogy rendszerei súlyosan sebezhetőek. Az okozott károkról nem szól a jelentés.