Orbán
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

A Google megvette, leállítja

2014.01.02. 11:38

Nagyjából három hónappal azután, hogy a Google megvette a telefonos fájlmegosztással foglalkozó Bumpot, le is állítja. David Lieb, a szolgáltatás alapítója blogbejegyzésben írta meg, hogy 2014. január 31-től vége a Bumpnak, és képmegosztásra fókuszáló testvérének, a Flocknak.

Az alkalmazásokat kiveszik az Apple's App Store-ból és a Google Playből is. A felhasználóknak 30 napjuk maradt, hogy kimentsék adataikat. A fejlesztők a mobilos szoftverek helyett a Google-nél dolgoznak majd egy másik, egyelőre nem részletezett projekten.

A Bump 2009-ben indult, a felhasználók adatokat, például képeket vagy névjegyeket oszthattak meg egymással nagyon egyszerűen: csak össze kellett ütni két telefont. A technológiát beépítették a Paypal alkalmazásaiba, így egyszerűen lehetett digitális pénz mozgatni. Később kivetették, mivel a Bump saját pénzcserélő alkalmazást akart. Végül inkább a képcserélő Flock készült el.

A felvásárlás után a Google nem ígérte, hogy tovább él majd a szolgáltatás. Mostanában amúgy is inkább a lekapcsolás, takarítás az elsődleges: rengeteg apró program mellett 2013-ban megszűnt a Google Reader RSS-olvasó is, hiába könyörgött a fél internet a cégnek.