Szíriai hekkerek vicceltek a Skype Twitterén

2014.01.02. 15:14

Nem kell az NSA-re várni ahhoz, hogy a Skype-nak biztonsági problémái támadjanak: a Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) nevű hekkerszervezet a jelek szerint azzal ünnepelte az új évet, hogy átvette az irányítást az online telefonszolgáltató hivatalos Twitter-csatornája felett.

Screen-Shot-2014-01-01-at-12.31.00-PM.png

Rövid idő alatt jó néhány üzenetet kiposztoltak, az egyikben arra biztatták a mintegy hárommilliós követőtábort, hogy kerüljék a Microsoft levelezési megoldásait. „Ne használd a Hotmailt vagy az Outlookot, figyelik a fiókjaidat, és az adatokat eladják a kormánynak. További részletek hamarosan. #SEA”.

Ezt a posztot nyolcezernél is több követő posztolta újra az alatt a két óra alatt, amíg elérhető volt. Egy másik poszt mindössze annyiból állt: „ne kémkedjetek az emberek után”, ami nyilvánvalóan az NSA-botrányra utalt.

A SEA a Skype Facebook-oldalát és egy céges blogot is eltérített. A jelek szerint egy sikeres adathalászattal szerezték meg a szükséges jelszavakat, ezt erősíti az a poszt, amiben a Skype elismeri az esetet, és biztosítja a felhasználókat, hogy a támadók személyes adatokhoz nem fértek hozzá.

Úgy tűnik, hogy a SEA folytatja azt a sorozatot, amit még 2013-ban kezdett. A csoport tavaly a New York Times és a Financial Times meghekkelése mellett a BBC Weather Twitterét is feltörte, illetve a Twitter bajuszát is megrángatta, amikor átírta a twitter.com-hoz tartozó kapcsolattartói adatokat, illetve kis időre eltérítette a Twitter egyik médiaszerverének forgalmát.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM