Eltűnő kütyüket fejleszt a Pentagon

2014.01.08. 17:23

A DAPRA egy olyan programot indított Vanishing Programmable Resources, vagyis Eltűnő Programozható Eszközök néven, a lényege ezeknek a feljesztéseknek olyan elektronikai termékeket gyártani, amelyek utasításra elporladnak. Egy hete az SRI International 4,7 millió dollárt kapott, hogy segítsen ebben a DARPA-nak.

A modern amerikai katonák rengeteg kütyüt visznek magukkal bevetéskor, éjjellátó szemüvegektől kezdve tableteken át szupertitkos rádiókig. Érthető, ha nem akarják, hogy ezek az eszközök az ellenség kezére kerüljenek a rajtuk lévő fontos információkkal együtt. Arról nem is beszélve, hogy maga a technológia is megérdemli a védelmet.

A két említett cég nem hajlandó semmit hozzáfűzni a témához. Csak annyit lehet tudni a DAPRA honlapja alapján, hogy először egy eltűnő akkumulátort próbálnak megépíteni. Aztán jöhet a többi.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla