Etelka, Aletta
1 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

28 millió dollárt bukott a Silk Road

2014.01.17. 12:05

A népszerű online feketepiac, a Silk Road 28 millió dollárt bukott bitcoinban – nyilatkozta a virtuális valuta után nyomozó amerikai ügyészség. Azt gyanították – helyesen –, hogy a Silk Road felhasználói drogkereskedelemre és pénzmosásra is használták a bitcoint.

Az elmúlt évben a Bitcoin egyre népszerűbb lett, de sokan attól tartanak, hogy a digitális pénzt illegális tevékenységekhez használják. Az amerikai ügyész, Preet Bharara azt nyilatkozta: továbbra is azon lesznek, hogy kivonják a pénzt a bűnözésből.

Legyen ez egy jelzés azoknak, akik a web sötét oldalához fordulnak, hogy illegális tevékenységet folytassanak, arról, hogy rossz úton járnak. [...] Ezeket a bitcoinokat nem azért foglaltuk le, mert bitcoin, hanem mert bűncselekményből származnak – mondta Bharara.

Az FBI tavaly októberben zárta be a Silk Roadot, ahol drogokkal, hamis igazolványokkal és gyerekpornóval is lehetett kereskedni. A Silk Road ugyan novemberben újraindult, de az üzemeltetőjét, a 29 éves Ross William Ulbrichtet letartóztatták.