18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nemet válthatunk a játéksisakkal

2014.01.23. 14:18

Eredetileg játékosoknak találták ki az Oculus Rift sisakot, amivel sokkal természetesebb módon lephetünk be a virtuális világokba, mint ha billentyűzettel és egérrel navigálnánk. De a kivetítővel és mozgásérzékelővel egybeépített eszközzel nemcsak egy rajzolt karakter bőrébe tudunk belebújni, hanem egy másik emberébe is. A BeAnotherLab kísérletében a résztvevők pontosan ezt tehették meg: két ember fejére ráhúztak egy-egy sisakot, amin elhelyeztek egy-egy kamerát, és mindkét ember szeme elé azt vetítették, amit a másik látna.

A fejlesztők abban reménykednek, hogy az eszköz segítségével fokozódhat bennünk az empátia. A közzétett videóban azonban az a fő attrakció, hogy egy meztelen pár a valóságban a saját mellét simogatja, de az Oculus Riftben a másikét látja. Ennél mélyebb témát is el tudunk képzelni, már ha nem a virtuális szexről, hanem az empátiáról van szó. Például jó lenne kipróbálni, hogy egy más bőrszínű, vagy egy nálunk évtizedekkel idősebb ember hogyan látja magát, és milyen egy amputált végtaggal élni.

Persze a BeAnotherLab kísérlete nem tudományos munka, hanem egy művészeti projekt, és gyakrabban látunk meztelen testeket a vásznon, mint komolyabb témákat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport