Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Fogadjunk, hogy az anyjának is Samsungja van!

2014.01.28. 09:17

Több mint egymilliárd új okostelefon talált gazdára tavaly, azaz 38,4 százalékkal több, mint 2012-ben, derült ki egy felmérésből. (Habár más felmérések csak 990 millió okostelefonról beszélnek.) Ezek nagy többségét a Samsung gyártotta, a cég 42,9 százalékkal növelte piaci részesedését az előző évhez képest. Ez azt jelenti, hogy a dél-koreai Samsung a világ legnagyobbjává vált, nyomában az Apple-el és a kínai Huawei-el.

A BBC cikke szerint a gyártók összesen 1,8 milliárd telefont adtak el tavaly, ennek több mint a fele volt okos. A 2013-as volt az első év, hogy több mint egymilliárd okostelefon indult útnak a gyártóktól a forgalmazók felé.

Ami a Samsungot vezetővé teszi, az az alacsony ár – mondta a felmérést készítő IDC programigazgatója. Ryan Reith szerint a trend most az olcsóság mellett a minél nagyobb kijelző. És bár az olcsó termékek mögött általában nem piacvezető cégek állnak, ez az a kivételszegmens, amely erősíti a szabályt.

Kína és India gyorsan halad a pont felé, ahol a legnagyobb forgalmat már a nulla és 150 dollár (33 500 forint) közötti telefonok jelentik, és ezzel rengeteg embernek adnak legalább minimális technikai élményt, mondta Reith. Ezzel szemben a drága Apple piaci részesedése csökken, mivel növekedése a teljes piaci növekedésnél is alacsonyabb.

A Samsung a legnagyobb dél-koreai óriás ipari konglomerátum, melynek bevételei a dél-koreai GDP 20 százalékát adják. A cégcsoport az ország exportjának egyötödéért felelős. Leányvállalata, a Samsung Electronics bevételei alapján 2009-ben a világ első számú technológiaipari cége volt, 2012-ben az Apple mögött a második.