Valós időben figyelik a Facebookot a britek

2014.01.29. 13:28

Nehéz követni az eseményeket NSA-ügyben. Az internet egyelőre azzal van elfoglalva, hogy az NSA hogyan lopja el az adatainkat a mobilalkalmazásokból, a legújabban kiszivárogtatott dokumentumok már arról szólnak, hogy az NSA brit megfelelője, a GCHQ (General Communications Headquarters) valós időben monitorozza a közösségi médiát. 

A brit ügynökség követi a Youtube forgalmát, tudja, hogy melyik linkeket lájkolják a Facebookon, de azt is, hogy melyik Blogger-oldalakat olvassuk éppen. Legalábbis ez derül ki azokból a dokumentumokból [PDF], amiket Edward Snowden adott át az NBC Newsnak.

A lap forrásai azt is megerősítik, hogy a brit kémek, akárcsak amerikai társaik, fizikailag is belenyúltak a kábelekbe, hogy kinyerjék a számukra fontos adatokat. A Squeaky Dolphin fedőnevű akcióban aztán ezeket az információkat megosztották az USA hírszerzésével. 

A legújabb szivárogtatásra reagálva GCHQ kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy munkájukat a hatályos törvények figyelembe vételével végzik. Az NSA pedig csak külföldi célpontokban érdekelt. A Facebook és a Google azt állítja, a titkosítatlan kommunikációs csatornákat tudtuk nélkül hallgatták le.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM