Megjöttek az első játékok Google Glassre

2014.01.30. 13:45

A Glasst promozó Google újabb lehetőséget kínál az okosszemüveghez: most épp kiadtak néhány, az eszköz sajátosságait kihasználó egyszerű játékot. Ezek egyelőre csak felvillantják a Glass lehetőségeit, elsődleges céljuk a fejlesztők inspirálása.

A hivatalos blog és a bemutató videó szerint a játékok célja, hogy a fejlesztők minél több alkalmazást készítsenek az új hardverre. Minden játék a Glass egy-egy sajátosságát használja ki: a hangfelismerést, a kéz vagy a fej mozgásának követését. A bejelentés szerint szándékosan nagyon egyszerű, könnyedén kezelhető játékokat készítettek, melyek alkalmasak arra, hogy néhány üres percet is szórakozva tölthessenek el a felhasználók. A játékok elérhetőek a Explorer program résztvevői számára, akik már hozzájutottak az eszközhöz.

A játékok:

  • tenisz: a játékos a fejét használja ütőként
  • egyensúlyozás: szintén a fej mozgását követi a szoftver
  • egyszerű lövöldözés: a célpontot hangutasítással lehet megsemmisíteni
  • memóriajáték: szintén fejmozgással irányítható
  • törés-zúzás: kézzel

Sajnos kívülről nem mutatják a játékosokat, pedig elég vicces lehet, amikor valaki egy fától ötven méterre éppen fateniszeik: lényegében rángatja a fejét, mint akinél elmentek otthonról. Kívülről nem lehet rosszabb élmény a lövöldözős játék sem: az utca közepén harmincas, öltönyös üzletemberek szaladgálnak és azt kiabálják: bang! bang!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét