Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Alkalmazások tengere jöhet Chromecastra

2014.02.04. 10:10

Hat hónappal a bemutatója után a Google megnyitja a fejlesztők előtt a Chromecast SDK-t, így számtalan új alkalmazás jöhet a tévés kiegészítőre. A jövőben androidos, iOS és webalkalmazások százaival alkalmazhatják a Chromecastot, nem csak azzal a néhánnyal, amellyel eredetileg kiadták.

A Google júliusban mutatta be a Chromecastot, amivel videókat, zenék, képeket és szinte bármilyen más webes tartalmat sugározhatunk a tévé kijelzőjére. A Chromecast nagyjából akkora, mint egy pendrive, és a tévé HDMI portjára kell csatlakoztatni, majd wifin keresztül a pc-n megnyitott videó a tévén is elindul. A videó persze nem a számítógépünkről továbbítódik a tévére, a Chromecast közvetlenül az internetről tölti le azt. A lejátszást azonban a pc-ről vezérelhetjük.

Eleinte csak néhány szolgáltatónak volt külön alkalmazása a kütyüre, ezek a Netflix, YouTube és a Chrome böngésző voltak. Valamivel később már a Pandora, HBO Go és a Hulu Plus is kapott saját alkalmazást, de ez még mindig kevés volt.

A fejlesztők eddig megalkothatták saját alkalmazásaikat, de a Google nem engedte nekik, hogy publikálják is azokat. Egészen mostanáig.