Géza
-11 °C
-4 °C

Vírusokat vásárol az FBI

2014.02.07. 12:55

Az USA FBI-ügynökei vírusokat és más rosszindulatú szoftvereket vennének, hogy segítse őket a bűnügyek megoldásában – derül ki egy héten publikált hivatalos dokumentumból.

A kódokat az FBI Investigative Analysis Unit of the Operational Technology nevű részlege vásárolná: specialisták csoportja, akik technikai támogatást nyújtanak és elemzéseket készítenek a digitális bizonyítékokkal kapcsolatosan.

Az ügynökség szerint a rosszindulatú kódok gyűjtése elengedhetetlen a globális digitális fenyegetések elhárításához. Azt nem tudni, hogy az FBI olyan kémprogramot venne, amit már beismerten hasznának a gyanúsítottak internetes kommunikációjának lehallgatására, vagy csak szeretnék jobban megérteni a kártékony programok működését.

1996 óta az FBI az Infragard nevű programot használja arra, hogy információkat osszon meg a technológiai szakértőkkel, akadémikusokkal, amikor digitális nyomozásban segítenek.  Épp nemrég került a kongresszus elé, hogy ez az információmegosztás illegális lehet. Lehet, hogy az FBI emiatt venne inkább saját szoftvereket.