Klaudia
-4 °C
2 °C

Újabb nemek a Facebookon

2014.02.13. 21:10 Módosítva: 2014-02-13 21:11:48

A Facebook bejelentette, hogy amerikai felhasználói mostantól bármilyen nemi meghatározást választhatnak maguknak, nem csak férfiak és nők lehetnek – írja a Verge. A hagyományos kategóriák helyett saját meghatározást is megadhat bárki.

A felhasználók azt is megjelölhetik, hogy férfi (he), női (she), vagy a néha általános értelemben is használt többes (they) személyes névmással utaljanak rájuk.

A Facebook LMBT-aktivistákkal együttműködve dolgozta ki az új rendszert. Ezentúl az is beállítható lesz, hogy ki lássa a felhasználók nemét a profiljukon.

„Tisztában vagyunk vele, hogy sokaknak nagy nehézséget okoz, hogy megosszák valódi nemi identitásukat másokkal. Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy mindenki őszintén kifejezze magát″ – írta a Facebook Diversity (sokféleség) oldala

Az még nem derült ki, hogy Amerikán kívül mikor lesznek elérhetőek az új nemek. Egy kommentelő viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a családi állapotnál csak fiúnak és lánynak nevezhetik a szülők a magukat köztes kategóriákba soroló gyerekeiket.