Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Flappy Bird-klónok ellen harcol a Google és az Apple

2014.02.17. 10:44

A Flappy Bird tündöklése egy seregnyi klón megszületését hozta magával, de az Apple és a Google minden erejével próbálja megakadályozni, hogy ezek elszaporodjanak az alkalmazásboltokban. Ha rákeresünk valamelyik alkalmazásboltban arra, hogy Flappy, akkor olyan találatokat kapunk, mint Flappy Fish, Plappy Pig, Flappy Dog.

Flappy-Bird-Clones

A fejlesztők azonban arról számolnak be, hogy a Google és az Apple következetesen elutasít minden olyan alkalmazást, amely egyértelmű klónjai a hírhedt játéknak. A két cég az olyan appokat akarja kizárni a boltokból, amelyek egyértelműen a Flappy Bird sikerét szeretnék kihasználni.

Egy fejlesztő felháborodott twitjében ír arról, hogy az Apple elutasította Flappy Dragon nevű játékát. Ken Carpenter nem érti, mi az leutasítás oka, hiszen arra nem hivatkozhatnak, hogy megtévesztő, mert a Flappy Bird már nem letölthető az App Store-ban. Számos fejlesztő válaszolt erre a twitre, hasonló élményekről beszámolva.

Az Apple szóvivője azt mondta, hogy a cég nemcsak azokat a játékokat utasítja el, amelyekben a flappy szó szerepel, hanem azokat is, amelyek egyértelműen a megtévesztésre játszanak. A Google-nál hasonlóak az érvek, azt mondták Carpenternek, hogy ne használjon félrevezető, megtévesztő és túlzó jelzőket az alkalmazások kulcsszavainál. Ez utóbbira azért volt szükség, mert a fejlesztő azt állította a játék leírásában, hogy ez a legjobb flappy játék a Flappy Bird halála óta.

Az Apple és a Google azonban viszonylag lassan reagált a klónok támadásra. Azok a fejlesztők, akik korán kapcsoltak, és néhány hete megírták programjaikat, nagyot kaszálhattak.