A Whatsapp elutasította a Google-t

2014.02.21. 16:23

A Google-vezér Larry Page az utolsó pillanatban többet ajánlott Whatsappért, mint a Facebook, de visszautasították, írja a Telegraph.

Page több mint 19 milliárd dollárt ajánlott a telefonos csevegőprogramért, de Jan Koum és Brian Acton, a Whatsapp alapítói elutasították. Állítólag ez volt a hivatalos indok:

Azért utasítottuk vissza a Google ajánlatát, mert úgy éreztük, hogy csak azért azért akarja felvásárolni a Whatsappot, hogy megakadályozza, hogy a Facebooké legyen.

Nem tudni, hogy Koum azért döntött-e a Zuckerberg mellett, mert a Facebook-vezér helyet ajánlott neki az elnökségi tanácsban, ellentétben a Google-lel.

A Facebook állítólag már fél éve azzal kereste meg a Whatsappot, hogy fizet nekik azért cserébe, ha beszámolnak róla, hogy milyen más cégekkel tárgyalnak a felvásárlásukról. A Whatsapp ezt visszautasította.

A Facebook 19 millliárd dollárból 4 milliárdot készpénzben fizetett ki, 15 milliárdot pedig Facebook-részvényekben (ebből 3 milliárd dollárnyit a Whatsapp-dolgozók kaptak meg).

Ezzel a ügylettel a cég a legnagyobb riválisából csinált szövetségest, és 450 millió Whatsapp-felhasználó adataihoz kapott hozzáférést. Ráadásul ez a szám napról napra egymillióval bővül.

A Whatsapp egy olyan csevegőprogram mobiltelefonokra, amin egyszerűen és gyorsan lehet csetelni, képeket, videókat küldeni egymásnak, akár csoportosan is, sokan az sms kiváltására is használják.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM