Aliz
6 °C
14 °C

Apple-rendszer fog futni a Ferrariban

2014.03.03. 11:12

Miután az Apple bemutatta az autókba integrálható iOS-t, a cég hivatalosan is bejelentette, hogy megegyezett három nagy autógyártóval, amelyek a jövőben ezt a CarPlay rendszert fogják használni. A Ferrari, a Mercedes és a Volvo autóiban heteken belül megjelenik a rendszer.

A CarPlay segítségével a tervek szerint okosabb, biztonságosabb és kellemesebb lesz használni az iPhone-t az autókban. A felhasználók az autó rendszerén belül tudják irányítani mobiljukat, például keresni a telefonkönyvben, telefonálni, meghallgatni az emailek felolvasását.

Bejövő üzeneteknél a Siri hangosan értesít erről, majd teljesíti a hangparancsokat is. Arra is képes, hogy felolvassa az üzeneteket, vagy leírja, amit üzenünk.

A CarPlay ezenkívül a navigációban is segíthet, amit szintén szóval lehet majd irányítani. Ezenkívül hozzáférhetünk a zenéinkhez és az iTunes rádióhoz is, csak szólni kell Sirinek, hogy tegye be a kért számot. Már szolgáltatókkal is képes együttműködni, például a Spotify is működik a rendszerrel.

A CarPlay az iOS 7-re érkezik frissítésként, az iPhone 5s, 5c és 5 típusokon működik majd. Egyelőre ebben a három autótípusban lesz elérhető, de később további autógyártók csatlakoznak a rendszerhez, mint például a BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki és Toyota.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?