Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Egymilliárd dollárnál jár a Kickstarter

2014.03.03. 11:49

A Kickstarter alig négy évvel indulása után elérte az egymilliárd dollárt, vagyis összesen ennyi pénzt gyűjtöttek össze az ott meghirdetett projektek. Az egymilliárd dollár fele az utolsó 1-2 évben jött össze, ami egyértelműen a közösségi finanszírozás egyre népszerűbbé válását jelzi.

A Kickstarter 2009. április 28-án indult, és folyamatosan nőtt a felhasználóinak a száma. Összesen 5,7 millióan adták össze a fenti egymilliárd dollárt, összesen 224 országból. A legtöbben természetesnek az Egyesült Államokból támogattak valamilyen nekik tetsző kezdeményezést 663 millió dollárral, a második helyen Nagy-Britannia áll 64 millió dollárral.

A támogató közül csak 1,7 millióan vannak olyanok, akik egynél több kezdeményezést támogattak. Vannak olyanok is, akik már több mint ötven projektnek adtak pénzt, ők 15932-en vannak.

Magyarországon 3203-an adtak pénzt valamilyen kezdeményezésnek összesen 530 658 dollár értékben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?