Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Több androidos tabletet adnak el, mint iPadet

2014.03.03. 16:02

Az androidos tabletek térnyerése ellenére évekig az Apple iPadjének volt a legnagyobb piaci részesedése. Egészen mostanáig, a Gartner adatai szerint ugyanis az iPad elvesztette vezető helyét.

Tavaly 127 százalékkal nőttek az androidos tabletek eladásai, 120,9 millió darabot adtak el, ezzel 61,9 százalékra nőtt a részesedésük. Egy évvel ezelőtt még 53,3 millió tabletet adtak el, ami 45,8 százalékos részesedést jelentett. Az Apple részesedése ezzel 2013-ban 36 százalékra csökkent 52,8 százalékról.

Az iPad visszaszorulását a kisebb, olcsóbb, saját márkás tabletek térnyerése okozta. Főleg a fejlődő piacokon volt érezhető az Android előretörése, ezeken a helyeken 145 százalékos volt a növekedés.

2013-ra a tablet teljesen általánossá vált, az olcsó androidos készülékek pedig elárasztották a piacot. Az Apple azonban ragaszkodott a prémium kategóriához, így ők már nem voltak képesek nagy növekedésre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?