István, Vajk
17 °C
34 °C

Egy HTC-mérnök fia szivárogtatta ki a legújabb mobil képeit

2014.03.04. 10:39

Egy 12 perces videót töltöttek fel a YouTube-ra a HTC legújabb telefonjáról, amelyet néhány hét múlva mutatnak be hivatalosan. Nagyon sok mindent nem lehet megtudni a videóról, egyértelműen amatőr készítette, aki még a szoftvert sem tudta hibamentesen működésre bírni.

Annyit azért látni, hogy a HTC One Plus lekerekítettebb, mint elődje, KitKat fut majd rajta és nem lesznek fizikai előlapi gombjai. Lesz benne microSD-slot, ami szokatlan a HTC-től, korábbi csúcstelefonjain nem volt. Különlegessége, hogy két kamera is van hátlapján, de erről is voltak már pletykák.

A videót nem sokkal később leszedte eredeti tulajdonosa, de a terjedését már nem lehetett megállítani. Más felhasználók letöltötték és továbbterjesztették.

Elég ritka, amikor a szivárogtatóról is megtudunk valamit. Most azonban elég sok minden kiderült, mert elég amatőr módon viselkedett a szivárogtató. A videón például látni a készülék azonosítóit, amivel elég könnyen lebukhat az illetéktelen feltöltő. Mint ahogy ez meg is történt.

Az Androidpolice honlapján a kommentelők végigkövették a sztorit, beazonosították a feltöltőt és azt is, hogy ki osztotta tovább a videót, miután feltöltője törölte azt. Kiderült, hogy egy @roshanjamkatel nicknéven posztoló fiú a feltöltő. A videót aztán Austin Ouellette osztotta tovább, aki @thegooglefanboy néven posztol.

Még tegnap írt neki Twitteren Jeff Gordon, a HTC globális kommunikációjáért felelős menedzsere, hogy nem lesz túl jó hete, és megvan az IMEI-szám, maradjanak kapcsolatban. A twit után a többi Twitterező szinte letámadta Jeff Gordont, hogy hagyja békén a srácot, semmi rosszat nem csinált. De Gordon azzal védekezett, hogy ő nem fenyegetett, a szivárogtató pedig pénzügyi károkat okozott a HTC-nek.

A HTC lenyomozta a készüléket és kiderült, hogy a fiú az apjától vette el, aki mérnök a HTC-nél és tesztelte a mobilt. Egy későbbi twitben @roshanjamkatel azt írja, hogy apját ki is rúgták emiatt a cégtől.