Ödön
1 °C
11 °C

Egy HTC-mérnök fia szivárogtatta ki a legújabb mobil képeit

2014.03.04. 10:39

Egy 12 perces videót töltöttek fel a YouTube-ra a HTC legújabb telefonjáról, amelyet néhány hét múlva mutatnak be hivatalosan. Nagyon sok mindent nem lehet megtudni a videóról, egyértelműen amatőr készítette, aki még a szoftvert sem tudta hibamentesen működésre bírni.

Annyit azért látni, hogy a HTC One Plus lekerekítettebb, mint elődje, KitKat fut majd rajta és nem lesznek fizikai előlapi gombjai. Lesz benne microSD-slot, ami szokatlan a HTC-től, korábbi csúcstelefonjain nem volt. Különlegessége, hogy két kamera is van hátlapján, de erről is voltak már pletykák.

A videót nem sokkal később leszedte eredeti tulajdonosa, de a terjedését már nem lehetett megállítani. Más felhasználók letöltötték és továbbterjesztették.

Elég ritka, amikor a szivárogtatóról is megtudunk valamit. Most azonban elég sok minden kiderült, mert elég amatőr módon viselkedett a szivárogtató. A videón például látni a készülék azonosítóit, amivel elég könnyen lebukhat az illetéktelen feltöltő. Mint ahogy ez meg is történt.

Az Androidpolice honlapján a kommentelők végigkövették a sztorit, beazonosították a feltöltőt és azt is, hogy ki osztotta tovább a videót, miután feltöltője törölte azt. Kiderült, hogy egy @roshanjamkatel nicknéven posztoló fiú a feltöltő. A videót aztán Austin Ouellette osztotta tovább, aki @thegooglefanboy néven posztol.

Még tegnap írt neki Twitteren Jeff Gordon, a HTC globális kommunikációjáért felelős menedzsere, hogy nem lesz túl jó hete, és megvan az IMEI-szám, maradjanak kapcsolatban. A twit után a többi Twitterező szinte letámadta Jeff Gordont, hogy hagyja békén a srácot, semmi rosszat nem csinált. De Gordon azzal védekezett, hogy ő nem fenyegetett, a szivárogtató pedig pénzügyi károkat okozott a HTC-nek.

A HTC lenyomozta a készüléket és kiderült, hogy a fiú az apjától vette el, aki mérnök a HTC-nél és tesztelte a mobilt. Egy későbbi twitben @roshanjamkatel azt írja, hogy apját ki is rúgták emiatt a cégtől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?