Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Letölthetők az észak-koreai oprendszer háttérképei

2014.03.04. 16:16

Néhány hete jött a hír, hogy Észak-Korea teljesen áttervezte az országban használatos operációs rendszert, így most már teljesen az Apple OS X-ére hasonlít. Annyi változtatást azért beletettek a Vöröscsillag néven futó rendszerbe, hogy a nagy piros home gomb egy nagy piros vörös csillag lett.

Most elérhetővé váltak a Vöröscsillag beépített háttérképei is, ezeket Will Scott amerikai számítógépes szakértő publikálta. Ő többször is írt már az operációs rendszerről Észak-Korea technológiájáról szóló blogján, van is egy példánya belőle.

A háttérképek magukért beszélnek, havas tájon megbúvó légvédelmi ágyúk, rizsföldek fölé magasodó pártállami szimbólumok, modern városi látkép és virágos mezőn dolgozó mezőgazdasági gépek láthatók rajtuk. Aki szeretne egy kis észak-koreai érzést csempészni a gépére, le is töltheti a háttérképeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?