Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

80000 volttal üti ki a bűnözőt a drón

2014.03.10. 11:05 Módosítva: 2014-03-10 11:06:38

A Chatoic Moon Studios egy startup, ami nem szűkíti le a tevékenységi körét egy dologra, inkább arra vállalkozik, hogy mindenhez szoftvert ír, amihez csak lehetséges. Most például egy olyan drónt programoztak, ami elektromos sokkolóval lő meg egy embert.

A felvételen az látszik, hogy Jackson, aki nyilvánvalóan az egyik legvakmerőbb ember a Földön, először hagyja, hogy a drón azonosítani tudja, majd úgy tesz, mintha el akarna rohanni. A nagyjából hátmagasságban lebegő gép ekkor dönt úgy, hogy kiiktatja.

Önmagában már az is rendkívül fenyegető látvány, ahogy a hatalmas rovarra emlékeztető gép hangosan zümmögve közelít a bűnöző szerepét magára öltő Jackson felé,  így lehet, hogy a valóságban már nem lesz szükség a gép másik tulajdonságára, vagyis arra, hogy 80 000 voltos feszültséggel tudja ártalmatlanná tenni a gyanúsítottat, amíg a rendőrök a helyszínre nem érnek. A videó elején beszélő fejlesztő szerint a drón nem automata üzemmódban dönti el, hogy sokkolnia kell-e az előtte álló embert, a kezelő egy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül utasíthatja erre, ha az élőben közvetített videó képe alapján úgy dönt, hogy erre szükség van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?