Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Pénzt kér a Dell az ingyenes Firefoxért?

2014.03.10. 21:53

A Mozilla Alapítvány jogi osztálya vizsgálatot indított, mert a Dell állítólag 16 brit fontot (6000 forint) kér az egyébként ingyenes Firefox böngészőért, ha az ügyfél azt akarja, hogy előre fel legyen telepítve a gépére.

Leginkább az zavarhatja a Mozillát, hogy a Dell nem kötött vele semmiféle megállapodást, amely lehetővé tenné a számítógépgyártónak az installálási díj beszedését a Firefox márkanév használatával. A Mozilla határozottan tiltja, hogy a márkaneveit ily módon használják fel.

A Mozilla felhasználói szerződésében az áll, hogy a termékeit csak ingyen lehet terjeszteni, azt nem lehet sem előfizetéshez, sem vásárláshoz kötni. Azokat a termékeket, amelyeket bármely cég pénzért kínál az ügyfeleinek, más, a Mozillától független névvel kell illetni. A Dell azt állítja, hogy a pénzt a konfigurációs szolgáltatásért kéri, nem a termékért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?