Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ember, akinek tényleg nincs élete

2014.03.13. 10:26

Egy Titanfall-játékos egymillió gamerscore-t (játékospontot) szerzett az Xbox Live-on. Ilyet még soha senki nem csinált korábban.

Az Xbox 360-játékok után általában 1000 gamerscore-t lehet szerezni, de ezt is csak akkor kapjuk meg, ha a játékot töviről-hegyire végigjátszottuk. Csak így nyitható meg az összes achievement; így hívják a fejlesztők által kitalált, gamerscore-ral jutalmazott feladványokat.

Egy dobozos játékból legfeljebb 1000 pont nyerhető ki – vagyis a mostani rekorder teljesítménye nagyjából ezer játék teljes végigjátszásával egyenértékű.

Ray Cox, felhasználónevén Stallion83 a most megjelent Titanfallal játszott, amikor megszerezte az egymilliomodik gamerscore-t. Ez rekordnak számít, mert ő érte el először ezt a lélektani határt. A teljesítményhez az Xbox Live vezérigazgatója, Larry Hyrb is gratulált.

Cox egyébként nem először döntött meg videojátékos rekordot. A 2010-es Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mivel akkor neki volt a legtöbb gamerscore-ja. Akkor még csak 511342 pontja volt; a maradék szűk félmilliót azóta gyűjtötte össze.