Valér
-2 °C
0 °C

1700 milliárdot ér a Candy Crush Saga

2014.03.16. 22:54

21 és 24 dollár közötti nyitó árfolyamot lőtt be a King.com a közelgő tőzsdei bevezetéséhez, írta meg a Bloomberg. Ez a cég teljes értékét 7,6 milliárd dollárra (nagyjából 1700 milliárd forint) helyezi. A részvénykibocsátással 22 millió papírt dobnak piacra, és ebből bő 500 millió dolláros bevételre számít a cég.

A King.com sikerét a Candy Crush Saga című, elképesztően népszerű, és roppant addiktív mobilos játéknak köszönheti. Az egyszerű logikai játék sémájára mostanában tucatjával gyártják a nagyon hasonló, csak cukorkák helyett más témára felhúzott klónokat, de ezeknek egyelőre nem sikerült megismételni a Candy Crush sikerét. A helyzet kísértetiesen emlékeztet arra, amikor a Zynga bankot robbantott a Farmville-lel, de aztán soha nem sikerült még egyszer ekkora sikert elérnie.

A Candy Crush és társai tavaly 1,9 milliárd dolláros forgalmat generáltak, és 570 millió dollár toszta nyereségként marad ebből a cég számláján. A leendő befektetők számára azonban aggasztó jel lehet, hogy a cukorkás játék népszerűsége tetőzni látszik, és enyhe visszaesést mutat az aktív játékosok száma. A tavalyi utolsó negyedévben 12,2 millió játékost számlált a King.com, az előző negyedéves 13 milliós csúcs után.

A tőzsdei bevezetés előtt kötelezően nyilvánosságra hozandó dokumentumokból egyébként kiderül, hogy a King.com októberben és februárban 504 millió dollárnyi osztalékot fizetett ki a tulajdonosainak, ami nagyjából annyi, amit most a tőzsdei bevezetéstől várnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!