Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Brutálisan olcsó lett a Google Drive

2014.03.17. 09:25

Drasztikusan csökkentette online tárhelyének árát a Google, és ezzel a lépéssel minden versenytárs ajánlatát nevetségessé tette. Havonta 2 dollárért 100 gigabájtot, havi 10 dollárért (körülbelül 2200 forint) már egy terabájtot kapunk. A népszerű Dropbox például ennek csupán a tizedét, 100 gigabájtot ad havi 10 dollárért. 

A Microsoft Onedrive feleannyit ad ugyanannyi pénzért: évi 25 dollárba kerül egy 50 gigabájtos tárhely. Az pedig nem is olyan meglepő, hogy az Apple a legdrágább, a cég évente 100 dollárt kér 50 gigányi helyért.

Elsőre talán meglepő lehet, hogy a fogyasztóknak kínált tárhely a Google saját, fejlesztőknek kínált tárhelyénél is jóval olcsóbb lett.  A cég valószínűleg azért a lakossági árat csökkentette előbb, mert szeretne minél több (fizető) ügyfelet a rendszereihez láncolni. A Google Drive áll az összes onlie szolgáltatása mögött, azon vannak a felhasználók levelei, az általuk megosztott képek és dokumentumok. Minél több adatot tárolnak a Google felhőjében, annál valószínűbb, hogy hosszabb ideig ezeket a szolgáltatásokat fogják használni.

Persze az üzleti partnerek is fontosak a Google számára, mert ők bővítik a Chrome OS és az Android szoftveres kínálatát, ezért valószínűleg náluk is esni fognak az árak.