Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Titkosított lett a Gmail

2014.03.21. 10:37

A Google bejelentette, hogy biztonsági fejlesztéseket végzett el a Gmailen, hogy megvédje a felhasználóit a kémkedéstől. Az online levelezőrendszert mostantól csak biztonságos HTTPS kapcsolaton tudjuk elérni, és a vállalat a szerverein is titkosítva tárolja az összes üzenetünket.

2010 januárja óta lehetőségünk van HTTPS-en keresztül letölteni a leveleinket, de a Google mostantól nem bízza a felhasználóra a döntést, hogy ez szükséges-e. A titkosítás alapból be van kapcsolva, és nem lehet kikapcsolni. A Google azt ígéri, hogy senki sem tud hozzáférni a leveleinkhez, miközben azok az eszközeink és a Gmail szerverei közt közlekednek. Hozzá kell tenni: a megoldás csak akkor ér bármit is, ha gondoskodunk a jelszavunk megfelelő védelméről, és nem lépünk be a Gmailbe olyan idegen gépen, amelyen a tudtunk nélkül jelszólopó appok futhatnak.

A Google nyilvánvalóan az Edward Snowden által tavaly nyáron kirobbantott lehallgatási botrány miatt döntött úgy, hogy extra védelmet ad az ügyfeleinek.