Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Törökország blokkolta a Twittert

2014.03.21. 00:25

 Csütörtökön először az internetes közösségi oldalak kiirtásával fenyegetett a török miniszterelnök, Recep Tayyip Erdogan. Mindezt tíz nappal a helyhatósági választások előtt: azt állítja, nem érdekli a nemzetközi reakció.

A Twittert és a hasonló dolgokat gyökerestül fogjuk kitépni. Egyáltalán nem érdekel, hogy mit szól hozzá a nemzetközi közösség. Mindenki meglátja majd, hogy milyen erős a török köztársaság.

– idézte a miniszterelnököt az Anadolu török hírügynökség.

Pár órával később pedig valóban lépett: az RT.com szerint pár órával a kirohanás után már blokkolták is a Twittert az országban.

Erdogan már korábban jelezte, hogy a helyhatósági választások után fel fog lépni a politikai ellenfelei által nagymértékben használt közösségi oldalak ellen, egyebek mellett a Facebook és a YouTube betiltásával fenyegetőzött. Később visszavett a fenyegetésekből, miután Abdullah Gül államfő nehezményezte a kirohanásait.