János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pislogással lapozhatunk majd e-könyvet

2014.03.24. 13:21

A US Patent & Trademark Office publikált egy szabadalmat, amely alapján a Google új, multiszenzoros kontaktlencsés számítógépes rendszeren dolgozik. Elvileg képes lesz majd együttműködni a Google Glass-szal és más, jövőbeni viselhető eszközökkel, valamint androidos okostelefonokkal, a Google Nowval, okostévékkel és játékokhoz való kütyükkel.

6a0168e68320b0970c01a73d96529a970d

A kontaktlencse segítségével pislogással lehet majd lapozni az e-könyveket, de így ugorhatunk majd a következő zeneszámra is. A leírás szerint a pislogást több érzékelő figyeli majd, akár mindkét szemre is rakhatunk mesterséges lencsét.

A szabadalom szerint egyszer majd kijelző is kerülhet a lencsébe, amire akár webalkalmazások is küldhetnek majd videókat, képeket. A megvalósításig azonban még évek vannak hátra.

Nem ez az első kontaktlencsés projektje a Google-nek: január közepén jelentették be, hogy vércukorszint-mérő lencsén dolgoznak. Ez az eszköz már a klinikai teszteknél tart, több prototípust is kipróbáltak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!