Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pislogással lapozhatunk majd e-könyvet

2014.03.24. 13:21

A US Patent & Trademark Office publikált egy szabadalmat, amely alapján a Google új, multiszenzoros kontaktlencsés számítógépes rendszeren dolgozik. Elvileg képes lesz majd együttműködni a Google Glass-szal és más, jövőbeni viselhető eszközökkel, valamint androidos okostelefonokkal, a Google Nowval, okostévékkel és játékokhoz való kütyükkel.

6a0168e68320b0970c01a73d96529a970d

A kontaktlencse segítségével pislogással lehet majd lapozni az e-könyveket, de így ugorhatunk majd a következő zeneszámra is. A leírás szerint a pislogást több érzékelő figyeli majd, akár mindkét szemre is rakhatunk mesterséges lencsét.

A szabadalom szerint egyszer majd kijelző is kerülhet a lencsébe, amire akár webalkalmazások is küldhetnek majd videókat, képeket. A megvalósításig azonban még évek vannak hátra.

Nem ez az első kontaktlencsés projektje a Google-nek: január közepén jelentették be, hogy vércukorszint-mérő lencsén dolgoznak. Ez az eszköz már a klinikai teszteknél tart, több prototípust is kipróbáltak.