Judit
2 °C
7 °C

Elégedetlenek internetükkel az amerikaiak

2014.03.27. 12:48

Az amerikai Consumer Reports felmérést készített arról, hogy az USA polgárai mennyire kedvelik internet- és kábelszolgáltatójukat. Az eredmények az ottani viszonyokat ismerve igazából nem túl meglepőek: a legtöbben nem igazán elégedettek.

A felmérésben nyolcvanezren vettek részt, a válaszadók nagy részének pedig volt valamilyen kellemetlen mondanivalója a szolgáltatójával kapcsolatban. 14 szolgáltatóból kilenc a lehető legrosszabb értékelést kapta. 

A rossz véleményekhez hozzájárulnak a magas árak és a borzasztó vevőszolgálat is. Egy átlagos család havi 154 dollárt (35 ezer forintot) fizet olyan szolgáltatásért, amit utál. A díjak pedig gyorsan emelkednek, gyorsabban, mint ahogy az az inflációból következne.

A válaszadók 40 százaléka mondta, hogy megpróbált tárgyalni a szolgáltatójával jobb árakról, ezek közül csak nyolc százalék nem kapott végül jobb ajánlatot, promóciós árat vagy valamilyen díjtörlést.

Bár tudatosan sokan valószínűleg nem foglalkoznak az internet semlegességével, a többségük a gyakorlatban szeretne ilyesmit: 71 százalék váltana internetszolgáltatót, ha az weboldalakat blokkolna, vagy lassítana a kapcsolaton.  A legtöbben viszont a gyakorlatban nem tudnának váltani, sok területen nincs verseny.