Jenő
-2 °C
6 °C

Ipadra is jön a Microsoft Office

2014.03.27. 20:19

Satya Nadella a Microsoft amerikai vállalat idén kinevezett vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a cég Microsoft Office programcsomagja pár órán belül elérhető lesz használatra a rivális Apple cég iPad táblagépein is – írja az MTI. A hivatalos bejelentés nem meglepő: már egy hete kiszivárgott a cég szándéka.

Iparági szakértők szerint a világ egyik legnagyobb szoftvercégének számottevően növelheti a bevételeit, ha az Apple táblagépén is hivatalosan használható lesz az Office. A döntés ugyanakkor komoly változást jelezhet a cég üzleti stratégiájában. A Microsoft sokáig csak pc-re és saját mobileszközeire tette elérhetővé az Office-t. A lépésre azonban szükség lehetett, mert a Microsoft saját táblagépeinek eladásai túl alacsonyak voltak ahhoz, hogy a mobileszközök piacán is komoly népszerűségre tegyenek szert irodai programjai.

A Gartner piackutató márciusi közlése szerint az Apple táblagépeken használt iOS operációs rendszer 52,8 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett 2012-ben 61,46 millió eladott táblagép után. A piaci részesedés 2013-ban 36,0 százalékra csökkent, de az eladott táblagépek száma elérte a 70,40 milliót.

 A Microsoft Windows 8 operációs rendszere jóval el van maradva az Apple rendszeréhez képest. A Windows 8 2013-ban, az eladások megháromszorozásával is csak 2,1 százalékos piaci részesedést hasított ki a táblagép piacon az egy évvel korábbi egy százalék után. 

Az Office applikációként lesz letölthető az iPadre. A különböző dokumentumok olvasása és megnyitása ingyenes lesz, de a dokumentumok módosításához már Office 365 előfizetésre lesz szükség. Satya Nadella szerint a Microsoft komolyan elkötelezett az Office népszerűsítése mellett, a cég víziója, hogy 1 milliárdot is meghaladja az Office 365 előfizetőinek száma.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?