Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kémkedéstől félnek, elhagyják az iPadet az oroszok

2014.03.28. 12:01

Orosz kormányhivatalnokok Samsung tabletekre váltanak iPadekről, mert kémkedéstől félnek – ezt maga a telekommunikációért felelős miniszter, Nikolai Nikiforov jelentette be. Arra reagált, hogy újságírók már korábban észrevették, hogy a kabinet tagjai egymás után cserélik le Apple tabletjeiket.

A miniszterek új tabletjeinek külön védelme van, nyugodtan használhatják bizalmas információk tárolására is és dolgozhatnak vele anélkül, hogy az adatok ellopásától kellene félniük.

Persze felmerült, hogy az orosz kormány az amerikai cégek befolyását szeretné visszaszorítani válaszul a bevezetett szankciókra, de Nikiforov tagadta ezt. Azért azt hozzátette, hogy olvasott olyan híreket, amelyek az amerikai hírszerzés növeli az így szerzett információhalmazt. És ez aggodalmat kelt a kormányhivatalokban.