Törökország feloldotta a Twitter blokkolását

2014.04.04. 10:09

A török hatóságok feloldották a Twitter blokkolását, miután az alkotmánybíróság úgy határozott, hogy ez korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát. A tiltás feloldását Tayyip Erdogan miniszterelnök hivatala jelentette be.

Maga Tayyip Erdogan volt az, aki két hete dühödten követelte az összes közösségi oldal cenzúráját, mert azokon a kormányzati tisztviselők korrupciójáról beszélgettek a felhasználók. A török távközlési hatóságok két hete tették hozzáférhetetlenné a Twittert a törökországi internetezők számára.

Múlt héten a török bíróság úgy döntött, hogy a Twitter betiltása sérti a szólásszabadságot. A bíróság szerint alkotmányos védelem alatt áll a vélemények és gondolatok szabad terjesztése, mindenkinek joga van olyan módon megjeleníteni véleményét, ahogy azt jónak látja.

Időközben a YouTube-ot is betiltották, a Google videómeosztója sem elérhető az országban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek