Egy hekkercsapat az új légierő

2014.04.11. 10:39

A következő néhány év kulcsfontosságú lehet az amerikai honvédelem szempontjából, de nem a durva túlköltekezésbe fulladó hajó- és repülőépítő projektek miatt. Mostanában kezdik el feltölteni annak a szervezetnek az alapjait, ami a digitális védelem alapját adhatja majd, és már most azt mondják róla, hogy olyan fontosságú lesz, mint amilyenné a légierő vált a megalapítása óta. „Egy olyan csapatot építünk, amilyenhez még csak hasonló sem volt soha” – nyilatkozta Greg Conti, az Army Cyber Institute vezetője. „Izgalmas, történelmi idők ezek, ilyen lehetett a légierő születésénél jelen lenni.”

bilde
Fotó: West Point Katonai Akadémia

Az Army Cyber Institute nevű szervezet főhadiszállása a West Point katonai akadémián lesz, és évente 25 új embert állítanak majd szolgálatba. Nem kizárólag hekkereket keresnek, matematikusok, pszichológusok és ügyvédek is szóba jöhetnek, tehát tulajdonképpen bárki, aki segíthet, függetlenül attól, hogy az USA épp visszaver vagy elindít egy támadást.

A hadsereg hivatalos lapja, az Army Times úgy fogalmaz, hogy az ACI lehet az „elektronikus ranger kiképző központ”, vagyis a valós csatákban részt vevő elitalakulatok képzéséhez hasonlóan nemcsak az újoncokat képeznék, de a kutatások során azt is meghatároznák, hogy is vívnak egy háborút.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla