Bezár az iWiw

2014.05.15. 10:36

Tavalyig még nyereségesen működött a magyar közösségi hálózat, de a tulajdonos Magyar Telekom idén már nem tudta így üzemeltetni, ezért június 30-án lekapcsolják – robbantott a hírrel az Origo. A leállás oka igen egyszerű: a Facebook gyorsabban és látványosabban fejlődött, és az amerikai portálon külföldiekkel is lehet tartani a kapcsolatot, nem csak magyarokkal.

20090415iwiw

A csúcson 4,7 millió felhasználó volt az iWiwen és félmilliárd kapcsolat volt közöttük, és naponta másfél millió felhasználó lépett be a portálra. Az Origo szerint mostanában már csak a vidéken élő, középkorú és idős felhasználók körében népszerű a szolgáltatás, és nagyjából hetvenezren lépnek be mindennap az oldalra.

Az iWiw egy évvel a Facebook előtt, 2002-ben indult el Wiw néven, Várady Zsolt ötletéből kiindulva. 2006-ban, amikor a szolgáltatás még növekedési pályán volt, és naponta hatezerrel bővült a felhasználók köre, a Magyar Telekom egymilliárd forintot fizetett érte.

Szerencsére nem kell aggódni a portálon lévő adatok miatt, mert június 30-ig elérhető lesz egy gomb, amellyel mindenki elmentheti a profiljáról készült képet, a korábbi üzeneteket, az ismerősök kontaktlistáját és a feltöltött fotókat.  • Hírek
  • Hírek