16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Lelőtték a legnagyobb torrentkereső oldalt

2014.05.27. 13:32

Egy nappal azután, hogy az angol rendőrség szellemi tulajdon elleni bűncselekményekkel foglalkozó egysége lekapcsoltatta a Torrentz.eu doménnevét, a legnagyobb európai torrentkereső újra működik. A lekapcsolás híre csak most jutott el a sajtóig, de máris elkésett. A lengyel doménregisztrátor ugyanis visszaállította a domént, miután az oldal jogi csapata elmagyarázta nekik, hogy a tiltás jogtalan.

A Torrentznek több millió látogatója van naponta, ezzel az internet legnagyobb torrentoldalai között van. Az oldal tegnap állt le, miután a lengyel Nazwa doménregisztrátor az angol rendőrség levele alapján lekapcsolta.

Az elmúlt hónapokban a londoni rendőrség rengeteg hasonló akciót hajtott végre: a doménszolgáltatókon keresztül próbálták meg elérhetetlenné tenni az oldalakat. Bírósági végzés nélkül. Néhányan léptek is, mások viszont megtagadták a lekapcsolást, mivel bírósági döntés nélkül nem léphetnek. Így döntött végül a lengyel szolgáltató is: bár a Torrentz levelére még nem válaszoltak, ma már újra elérhető az oldal.  • Tippek
  • Bankszámla