Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bezárja texasi üzemét a Motorola

2014.06.01. 12:57

Bezárja az Ázsiából Amerikába visszatérő elektronikai gyártás mintaüzemeként egy évvel ezelőtt megnyitott texasi okostelefon gyárát a Motorola.

Rá kellett jönnünk arra, milyen szélsőségesen kemény verseny dúl az észak-amerikai piacon

- mondta Rick Osterloh, a Motorola elnök-vezérigazgatója a Wall Street Journal lapnak adott interjúban, amit az MTI idézett.

A 2013 végén még 3800, jelenleg pedig mintegy 700 alkalmazottat foglalkoztató üzemet a tervek szerint az év végén zárják be. Az eredetileg a Nokia tulajdonában lévő Fort Worth-i üzemben a Motorola Moto X okostelefon készül, a gyártás azonban a tervezettnél alacsonyabb értékesítési volumen miatt nem lett kifizetődő. A készülékgyártás így végül mégis visszakerül a feltörekvő országokba.

A Motorolát 2012-ben vásárolta meg a Google 12,5 milliárd dollárért. Értesülések szerint a Motorolát még az idén meg fogja vásárolni a kínai Lenovo 3 milliárd dollárért, a mobil távközlési technológiában úttörőnek számító vállalat szabadalmai azonban a Google birtokában maradnak.

A Motorola nem az egyetlen fejlett technológiai vállalat, amelyik készülékgyártást telepít vissza az Egyesült Államokba: az Apple például tavaly óta Texasban szerelteti össze Mac Pro számítógépét.