Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Már 12 ezren kérték a múltjuk eltörlését

2014.06.02. 09:27

Néhány napja a Google elindított egy online űrlapot, ahol egyszerűen bejelenthetjük, ha valamit nem szeretnénk a keresési találatok között látni. Ezt ugye az Európai Unió idén bevezetett új jogszabálycsomagja teszi lehetővé az állampolgároknak, hogy töröltessék magukat az internetről.

Ha minden bizonyítékunk megvan, hogy az adott találathoz közünk van, akkor néhány kattintás alatt kitölthető az űrlap. Ezt kihasználva az első napon több mint 12 ezer igény érkezett a Google-hoz. Ez azt jelenti, hogy húszpercenként kitöltöttek egy űrlapot.

Sokan megkérdőjelezik az intézkedés eredményességét. A The Nex Web információi szerint az adott linkeket csak a Google EU-specifikus verzióiból távolítják el , a világ többi részén elérhető lesz. Így például a Google.com-on is láthatóak lesznek az eltávolított találatok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?