Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Már tudjuk a legfontosabb dolgot a Windows 9-ről

2014.06.03. 10:30 Módosítva: 2014-06-03 10:31:22

A Windows 8-at sokan kritizálták, amiért a Microsoft eltüntette belőle az 1995-ben bevezetett Start menüt. Belsős források szerint a Microsoft tervezi egy újraszabott menü beépítését – de csak a Windows 9-be.

Néhány hete Mary Jo Foley (a ZDNet jó microsoftos kapcsolatokkal rendelkező munkatársa) írta meg, hogy a Microsoft már augusztusban kiadhat egy frissítést a Windows 8.1-hez, amiben benne lesz az újragondolt Start menü. Foley most arról ír, hogy az Update 2 mégsem tartalmazza ezt a funkciót. Állítólag a Microsoftnál úgy döntöttek, hogy a Mini néven futó Start menü a Windows 8-ba már nem kerül bele, viszont a következő, várhatóan jövő áprilisban kiadott, Treshold kódnevű kiadásban már benne lesz.

Az új Start menü nem egyszerűen a régi, jól ismert menü újjáélesztése lesz, hanem egy áttervezett verzió. A Microsoft szerint a menü fő jellegzetességei megmaradnak, de az új verzió jobban illeszkedik a Metro kezdőképernyőjének megjelenési stílusához.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?