Kindle-re esküdött fel a nagykövet

2014.06.03. 09:21

A papírkönyvek eladásának csökkenése és az elektronikus könyvek egyre nagyobb térhódítása nem várt következményekkel járt. Egyre több hivatali személy e-könyv-olvasókkal teszi le hivatali esküjét.

Hétfőn Suzi LeVine, az Egyesült Államok svájci nagykövete döntött úgy, hogy egy Kindle-en megnyitott Alkotmányra teszi le hivatali esküjét. Ezzel ő az első nagykövet, aki így tett.

Ez azonban nem az első alkalom, hogy a Biblia vagy Alkotmány elektronikus formájára teszi le valaki a hivatali esküt. Februárban New Jersey állam tűzoltói a Biblie iPad-változatára esküdtek, miután hirtelenjében senki nem talált hagyományos nyomtatott verziót.

Vajon mennyi időnek kell eltelnie, hogy az amerikai elnök is elektronikus Bibliára esküdjön? Persze vannak olyanok is, akik nem hajlandóak eltérni a hagyományoktól. A CIA új igazgatója például annyira ragaszkodik ehhez, hogy az amerikai alkotmány egy eredeti példányára tette a kezét esküje letételekor.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla