Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A fedezékből sem kell kibújni a gyilkoláshoz

2014.06.05. 10:40

A TrackingPoint nevű okospuska-fejlesztő cég termékéről többször is írtunk már korábban. Ez az a különleges elektronika, ami segítségével egy képzetlen lövész is pontos találatot érhet el akár egy kilométeres távolságból is.

A rendszer működése egyszerű: a felhasználó megjelöli a célpontot, a különleges távcső adatait kezelő szoftver pedig jelzi, amikor a fegyver csöve a megfelelő helyzetben van (esetleg a lövést is automatikusan elvégzi).

A fejlesztő most egy újabb csavart visz a történetbe: a rendszert a Google okosszemüvegével összekötve létrejön egy olyan eszköz, amivel a katonák anélkül is pontos találatot érhetnek el, hogy a fegyveren kívül mást is kidugnának a biztonságot nyújtó fedezékből. A rendszer a katona szemüvegére vetíti a távcső által mutatott képet, így némi gyakorlással tulajdonképpen vakon tüzelhet legalább olyan pontosan, mintha a megszokott módon célozna.